تفاهم­نامه همکاری بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور امضا شد
ارسال شده توسط modir در 1393/04/24 14:27:12
با هدف ساماندهی مراکز تخصصی ازدواج و خانواده، تفاهم نامه همکاری فی مابین وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور امضا شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان، این تفاهم نامه ظهر امروز ما بین دکتر محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان و دکتر عباسعلی الهیاری رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور منعقد شد

ادامه متن
با هدف ساماندهی مراکز تخصصی ازدواج و خانواده، تفاهم نامه همکاری فی مابین وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور امضا شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت ورزش و جوانان، این تفاهم نامه ظهر امروز ما بین دکتر محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان و دکتر عباسعلی الهیاری رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور منعقد شد.

متن این تفاهم نامه بدین شرح است:

با توجه به اهتمام نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به تشکیل واستحکام خانواده به مثابه تنها نهاد فطری انسان و سلامت و پویایی جوانان جامعه اسلامی ایران و تحقق بخشیدن به اصل دهم قانون اساسی و حمایت همه جانبه از خانواده و در نهایت ارتقای سلامت جامعه و بهبودکیفیت خدمات روانشناسی و مشاوره در کشور و در راستای ابلاغیه شماره 28730 هرب مورخ 9/5/92 ازسوی ریاست محترم مجلس شورای اسلامی مبنی بر ملغی نمودن آیین نامه ماده 43 قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، تفاهم نامه همکاری مابین وزارت ورزش و جوانان به نمایندگی آقای دکتر محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان و سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور به نمایندگی آقای دکتر عباسعلی الهیاری رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور به شرح زیر منعقد می‌شود:

ماده 1: اهداف

1.     ایجاد وحدت رویه در برنامه های مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده کشور

2.     مدیریت و ساماندهی حیطه های فکری، مدیریتی و برنامه ریزی در خصوص وضعیت مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده کشور

3.     بهبود کیفیت عرضه خدمات مراکز مشاوره ازدواج و خانواده برای استفاده خانواده ها، جوانان و آحاد جامعه

4.     ارتقاء سطح علمی و تخصصی روان شناسان و مشاوران ازدواج و تحکیم خانواده کشور

5.     ارزیابی و نظارت تخصصی بر مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده در سطح کشور

6.     حمایت از حقوق انسانی خدمات گیرندگان از مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده


ماده 2: تعهدات مشترک

1.     کمیسیون مراکز سازمان به صورت فوق العاده با حضور نماینده وزارت ورزش و جوانان در سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور تشکیل می گردد تا در کوتاهترین زمان ممکن صلاحیت مراکز مشاوره دارای مجوز از سازمان ملی جوانان سابق مورد بررسی قرار گیرد و برای مراکزی که حائز شرایط سازمان نظام باشند، مجوز آنها توسط سازمان نظام صادر گردد.

2.     مراکز دارای مجوز از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور که متقاضی اخذ مجوز و نصب تابلو مرکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده باشند، نیز می توانند مجوز مراکز مشاوره ازدواج و خانواده را دریافت نمایند.

3.     تابلو مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده با آرم وزارت ورزش و جوانان و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور تهیه و پس از تأیید سازمان بر سر در مراکز دارای مجوز نصب می گردد.

4.     صلاحیت مشاوران وآموزش دهندگان شاغل در مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده با دقت و حساسیت بیشتری مورد بررسی قرار گیرد .

5.     برنامه ریزی برای راه اندازی و گسترش مراکز مشاوره ازدواج و خانواده

6.     همکاری درجهت ایجاد وحدت رویه و پیشگیری از آسیب های احتمالی در زمینه مشاوره ازدواج و خانواده

7.     جدول تعرفه سالانه مراکز مشاوره ازدواج و خانواده مطابق تعرفه مصوب سالانه سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می باشد و پیشنهاد تکمیلی را وزارت می تواند ارائه نماید.

8.     همکاری در زمینه تولید و پخش برنامه های رسانه ای و کمک به صدا و سیما در دعوت از  مشاوران و روانشناسان متعهد و صاحب صلاحیت

9.     همکاری در جهت گسترش خدمات بیمه ای برای عموم جامعه بهره مند از خدمات روانشناسی و مشاوره ازدواج و خانواده

10. همکاری برای رفع خلاءهای قانونی و تدوین پیشنهادهای مرتبط برای تصویب در هیأت دولت، مجلس شورای اسلامی و یا شورای انقلاب فرهنگی


ماده3: تعهدات وزارت ورزش و جوانان
1.     وزارت ورزش و جوانان می بایست لیست مراکز مشاوره دارای مجوز از سازمان ملی جوانان سابق ( اعم از حقیقی و حقوقی) همراه با سابقه فعالیت را به سازمان نظام اعلام نماید تا پروانه و صلاحیت این مراکز از سوی سازمان نظام مورد بررسی قرار گرفته و مجوز فعالیت آنها صادر گردد.

2.     مراکز مشاوره دارای مجوز از سازمان ملی جوانان سابق می بایست به سازمان نظام جهت اخذ پروانه و مطابقت دادن مجوز خود با شرایط سازمان نظام اقدام نمایند.

3.     مراکزی که از سازمان نظام روان شناسی و مشاوره مجوز فعالیت دریافت نموده اند در صورت تمایل می توانند در دورهَ آموزشی و کارآموزی تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده که توسط معاونت ساماندهی امور جوانان وزارتخانه برگزار می شود، شرکت نمایند.

4.     حمایت، نظارت عمومی و ارزیابی فرایندی مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده بر عهده وزارت ورزش و جوانان می باشد.

5.     مشخصات مراکز مشاوره دارای مجوز از سازمان ملی جوانان سابق اعم از مراکز مشاوره حقیقی و حقوقی که در حال حاضر مشغول فعالیت هستند، برای دریافت مجوز فعالیت به سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور معرفی و ارسال می گردند.

ماده4: تعهدات سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره کشور

1.     تشکیل مستمر کمیسیون مراکز ویژه رسیدگی به وضعیت مراکز مشاوره دارای مجوز از سازمان ملی جوانان سابق

2.     تشکیل جلسات فوق العاده جهت تصمیم گیری در مورد صدور پروانه تخصصی و تصمیم گیری در مورد مراکز مشاوره دارای مجوز از سازمان ملی جوانان سابق

3.     معرفی نماینده تام الاختیار برای شرکت در جلسات برنامه ریزی مراکز مشاوره ازدواج و تحکیم خانواده

4.     رسیدگی سریع به گزارش های تخلف از ضوابط حرفه ای مشاوران شاغل در مراکز مشاوره ازدواج و خانواده که از طرف معاونت ساماندهی امور جوانان وزارتخانه در اختیارشان قرار می گیرد.

5.     نظارت حرفه ای و تخصصی بر مراکز مشاوره ازدواج و خانواده بر عهده سازمان نظام روانشناسی و مشاوره می باشد.

6.     این مراکز همانند سایر مراکز تحت پوشش ملزم به رعایت منشور اخلاق حرفه ای سازمان و دستورالعمل های ابلاغی سازمان می باشند.


ماده 5: نحوه اجرا

تبصره: هر گونه اصلاح، بازنگری و یا تغییرات اساسی در مفاد این تفاهم نامه بر اساس تأیید وزارت ورزش و جوانان  و سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور، صورت می گیرد.

ماده 6: هزینه ها

اجرای کلیه تعهدات طرفین مندرج در این تفاهم نـامه پس از بررسی توسط کمیته مشترک موضوع ماده 5، منوط به تنظیم قرارداد می باشد.

ماده7:
این تفاهم نامه که در یک مقدمه و 7 ماده و یک تبصره در تاریخ 6/12/92 در دو نسخه (هر دو نسخه حکم واحد دارد) تدوین و به امضاء آقای دکتر محمود گلزاری معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان و آقای دکتر عباسعلی الهیاری  رئیس سازمان نظام روان شناسی و مشاوره کشور رسیده و از تاریخ امضاء به مدت 4 سال قابل اجرا و در صورت توافق قابل تمدید می باشد.